Légtérkereső
térkép

terkep.legter.hu

Saját fejlesztés

A Légtérkereső térképünket azzal a céllal fejlesztettük ki, hogy a hazai légtér szerkezete és felosztása mindenki számára könnyen érthető és áttekinthető legyen. A térkép segítésével az UAS műveletek is könnyebben tervezhetők.

Egyedülálló

A szakmai tapasztalatok és a folyamatos fejlesztések eredménye egy olyan eszköz, amely egyedülálló a hazai légtér térképek között.

Még ingyenesen is

Térképünk alapfunkciói regisztráció és havidíj mentesen is elérhetők jelenleg, így hasznos információk birtokába juthatsz pár perc térképböngészés után.

Pro verzió

Havidíjas előfizetéssel elérhető a Légtérkereső Pro, amely számos extra funkciót tartalmaz. A működésének részleteit az oktatási felületünkön ismerheted meg.

Légtérkereső térkép

Magyarország egyedülálló, bárki számára elérhető, kifejezetten a légiközlekedés szereplőinek készített többfunkciós térinformatikai rendszer.

Légtérkereső térképünk könnyen kezelhető, internetes böngészőn keresztül elérhető, folyamatosan frissülő webes alkalmazás. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a mindenkori jogszabályoknak megfelelő légtérszerkezetet ábrázoljuk.

Funkcióit úgy alakítottuk ki, hogy néhány kattintással választ kapj arra, hogy az eseti légtér igénylésedhez milyen dokumentumokra van szükséged, illetve tájékoztatást kapsz az érintett repülőterekre és légterekre vonatkozóan. A térkép használatát UAS üzembentartóknak és távpilótáknak egyaránt ajánljuk. 

Az ingyenes verzió

Keresés

A térkép keresőjében kereshetsz állandó légterekre, eseti légterekre és repülőterekre egyaránt.

Rétegek

A könnyebb átláthatóság érdekében a légtereket típusonként rétegekre osztottuk, amelyek tetszés szerint ki és bekapcsolhatók.

Légtér információk

Valamennyi légtérhez elérheted a legfontosabb információkat, mint például az érvényesség idejét, alsó és felső határát, az üzemidejét vagy akár az igénylés célját.

Eseti légtér

Szerkeszd meg, hogy hol, mikor és meddig szeretnél eseti légteret igényelni, a térkép megadja neked a koordinátákat és megmutatja, hogy milyen dokumentumok szükségesek az eseti légtér kijelöléséhez.

Átlapoló légterek

Előfordulhat, hogy egy légteret nem vettél észre, de ez nem gond, hiszen a térkép jelzi neked, hogy milyen légtérrel lapol át az általad szerkesztett eseti légtér.

Repülőterek

A térképen megjelenítjük Magyarország összes repülőterét, valamint ábrázoljuk az eseti légtér igénylésével összefüggő 3 km-es környezetüket.

Térkép rétegek

A rétegek ki és bekapcsolásával átláthatóvá teheted magadnak a térképet. Állítható rétegek:

 • eseti légterek
 • beadott igénylések
 • korlátozott légterek
 • időszakosan korlátozott légterek
 • tiltott légterek
 • no drone zone-ok
 • ellenőrzött légterek
 • forgalmi tájékoztató körzetek
 • egyéb légterek
 • légijárművek
 • 3d-s nézet
 • repülőterek

pro verzió

Új választható réteg

Megnézheted a DJI Geo Zone légtérrészeket, ennek segítségével megtudhatod, hol lehet szükséges a gyártói korlátozás feloldása.

Export/Import

Az eseti légtér oldalhatárait Google Earth-ben létrehozott kml vagy kmz fájl importálásával is megadhatod. A megszerkesztett eseti légteret XML formátumban mentheted, amelyet betölthetsz az igényléshez használt Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogramba (ÁNYK).

Eseti légterek adatainak megjelenítése

Előfizetőként betekinthetsz az aktuális légiforgalmi értesítések (NOTAM) teljes terjedelmébe, ezáltal egyszerűen megnézheted egy kiadott eseti légtér légtér-igénylőjének telefonszámát is.

Időgép funkció

A légtér állapotát visszamenőlegesen is megtekintheted, amely hasznos lehet például korábbi eseti légterek keresésénél.

Könnyebb és precízebb szerkesztés

Valamennyi légtérhez elérheted a legfontosabb információkat, mint például az érvényesség, magasság, üzemidő vagy akár az igénylés célját.

Saját tárhely

Elmentheted a saját szerkesztésű, vagy a már kijelölt eseti légterek paramétereit, így elég csak egyszer megszerkesztened az eseti légteret.

Saját pozíció

Mobiltelefonodon egy gombnyomással aktuális pozíciódra közelíthetsz.

Havidíj

Légtérkereső térképünk Pro verziója havonta 2.500 Ft-ba kerül.