Légtér.hu - BLOG

minden, ami légtér

Blog

Fény-Tér-Kép 2022

Idén március végén került megrendezésre a GeoIQ Imaging Kft. rendezvénye, a Fény-Tér-Kép 2022. A kétnapos eseményre látogatók számos előadást hallgathattak távérzékelés, képfeldolgozás, fotogrammetria, térinformatika és kapcsolódó témakörökben. Az eseményen mi is előadtunk a speciális kategóriájú UAS-műveletek témakörében.

Tovább olvasom ››
Egy év tapasztalat az új drónszabályozással
Blog

Egy éves a drónszabályozás

2021 év elején léptek hatályba azok a pilóta nélküli légijárművekre vonatkozó jogszabályok, amelyek alapjaiban változtatták meg a távpilótákkal, UAS-üzembentartókkal és a drónos műveletekkel szemben támasztott követelményeket. Élő Facebook bejelentkezésben gyűjtöttük össze az elmúlt egy év tapasztalatait, a legfontosabb tudnivalókat, amely a YouTube csatornánkon is megtekinthető. Az előadás során a várható változásokra is kitértünk.

Tovább olvasom ››
Mit tegyek, ha kaptam egy drónt?
Blog

Segítség, kaptam egy drónt!

A szabályos és biztonságos drónhasználatnak több feltétele is van, melyekkel tisztában kell lenni még az első felszállás előtt. Ha most kaptál drónt vagy cseréltél régit újra, akkor javasoljuk cikkünk elolvasását, melyben összeszedtük azokat a tudni és tennivalókat, amiket figyelembe kell venned.

Tovább olvasom ››
Blog

A drónozás lépései és checklist

Összegyűjtöttük azokat a lépéseket és gondolatokat, melyeken érdemes végigmenni amikor UAS műveletet tervezel. A cikk végén megtalálod checklistünket, melyet letölthetsz és iránymutatóként használhatod saját ellenőrző listád készítéséhez.

Tovább olvasom ››
Blog

Drónozás nyílt kategóriában

A jelenleg érvényben lévő szabályozás alapján az UA-kkal végzett műveleteket 3 kategóriába lehet sorolni. Nyílt, speciális és engedélyköteles kategória. A távpilóták döntő többsége a nyílt kategóriát fogja igénybe venni. Nem vagy tisztában a nyílt kategória minden szabályával? Jó lenne egy összefoglaló arról, hogy mire figyelj? Ha igen, akkor ez a cikk kimondottan neked szól.

Tovább olvasom ››