a2 drón vizsga és jelentkezés

így tudsz jelentkezni az a2 drón vizsgára

Ezen az oldalon összegyűjtöttük számodra azokat az információkat, melyek segítenek téged az UAS.OPEN.030 szerinti A2 alkategóriában végezhető műveletekhez szükséges vizsga és tanúsítvány megszerzésében.

A VIZSGA​

A vizsga egy 30 feleletválasztós kérdéssorból álló tesztet tartalmaz, melyet 30 perc alatt kell megoldani legalább 75%-osra, hogy a vizsgát sikeresnek minősítsék. A vizsgán a 2019/947 végrehajtási rendelet UAS.OPEN.030 pontjában megfogalmazott tantárgyi követelmények alapján összeállított kérdéseket fogsz kapni meteorológiából, az UAS repülési teljesítményéből és a földi kockázat technikai és operatív jellegű csökkentéséről.

felkészülés

Felkészülésedet felépítheted saját magad által is a vonatkozó EU-s rendelet alapján, illetve igénybe vehetsz fizetős oktatási anyagokat, melyek kifejezetten erre a vizsgára készítenek fel. Ezzel a szemlélettel készült el oktatási oldalunkon az A2 vizsgafelkészítő kurzus illetve az A2 élő kurzusunk.

jelentkezés

Az A2 kiegészítő vizsga térítésköteles, ezért javasoljuk, hogy akkor jelentkezz a vizsgára, amikor már magabiztosan felkészültél. Jelentkezni a Közlekedéstudományi Intézetnél lehet az alábbi címen: kepzes@kti.hu

Milyen információk szükségesek a jelentkezéshez?

Ha e-Titán rendszerben végezted az alapképzést...

Amennyiben az A1/A3 tanúsítványt az e-Titán rendszerében szerezted meg, akkor a jelentkezéshez az alábbi adatokat kell megküldened:
  • drónpilóta alapképesítés (A1/A3) vizsgabizonyítvány,
  • nyilatkozat önállóan végzett gyakorlati képzés teljesítéséről,
  • személyes adatok.

Ha külföldi A/A3 bizonyítvánnyal rendelkezel...

Amennyiben az A1/A3 tanúsítványt egy külföldi hatóságnál/szervezetnél (pl: AustroControl) szerezted meg, akkor a jelentkezéshez az alábbi adatokat kell megküldened:
  • drónpilóta alapképesítés (A1/A3) vizsgabizonyítvány,
  • nyilatkozat önállóan végzett gyakorlati képzés teljesítéséről,
  • személyigazolvány és lakcímkártya szkennelve és aláírva,
  • telefonszám,
  • számlázási adatok (amennyiben cég nevére kéred a számlát: név, cím, adószám)
  • személyes adatok.

Hova küldd az adatokat ?

A kitöltött nyilatkozatot, a vizsgadíj befizetésének igazolását, az adatbekérőt, valamint az A1/A3 vizsgabizonyítványt (külföldi esetén az egyéb adatokat) hiánymentesen küldd meg az alábbi címre: kepzes@kti.hu

Adatkezelés

Jelentkezéseddel elfogadod a KTI adatkezelési tájékoztatóját melyet itt tudsz megtekinteni.

vizsgahelyszínek

A vizsgákra a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) megyeszékhelyenként biztosít lehetőséget, ezért leveledben írd meg, hogy számodra, melyik lehetőség a legkedvezőbb vizsgahelyszínnek.
A sikeres vizsgajelentkezésről megerősítő e-mailt küld a KTI.

A tantervi és vizsgakövetelményt itt érheted el.

vizsgadíj

A vizsga díja egyszeri 6.900 Ft. 

A befizetést átutalással kell rendezni.

Számlaszám: 10032000-00287584-00000079

Kedvezményezett: MÁK

Az utalás közleményét az alábbi példa alapján töltsd ki: drón a2_kiegészítő vizsga_ön_neve 

ismétlő vizsgánál: drón a2_kiegészítő vizsga _ön neve_ISMÉTLŐ

Figyelj! A KTI felhívja a figyelmet arra, hogy a befizetést követő naptól számított 8 napon túli időpontokra tudják a KAV Nonprofit Kft.-nél vizsgára jelenteni a jelentkezőt. A vizsgaidőpont egyeztetéssel kapcsolatban telefonon keresnek meg Téged.

A sikeres vizsgajelentkezésről megerősítő e-mailt fognak küldeni.