Drón felelősségbiztosítás

Kösd meg drón felelősségbiztosításod és soha ne legyen rá szükséged!

A hatályos szabályozási környezet előírja, hogy bizonyos pilóta nélküli légijárművekkel végrehajtott műveleteket csak akkor lehet elvégezni, ha van mellé megfelelő felelősségbiztosítás. Ezért drónozás előtt győződj meg arról, hogy neked szükséged van-e felelősségbiztosításra, vagy sem!

drón felelősségbiztosítás

Mikor kell felelősségbiztosítás?

A drónos műveletekhez felelősségbiztosítással kell rendelkezned, attól függően, hogy milyen tömegű drónt szeretnél reptetni.

250 gramm alatti drónokra (amennyiben a művelet nem kereskedelmi célú) nem kell biztosítást kötni, az ennél nagyobb drónokra vonatkozó biztosítási összeghatárokat az alábbi táblázatban foglaltuk össze nem kereskedelmi tevékenység esetén:

Legnagyobb felszállótömeg Fedezet biztosítási eseményenként Fedezet biztosítási időszakonként
0,25 kg alatt nem szükséges felelősségbiztosítás
0,25 kg – 4 kg 3.000.000 Ft 6.000.000 Ft
4,01 kg – 19,99 kg 5.000.000 Ft 10.000.000 Ft
Amennyiben kereskedelmi tevékenységet végzünk a drónnal (esküvői filmezés, mezőgazdasági permetezés, ipari térképészet, hőkamerás épületvizsgálat stb.), akkor már a 785/2004/EK rendeletnek kell megfelelni:
Legnagyobb felszállótömeg Fedezet biztosítási eseményenként Fedezet biztosítási időszakonként
500 kg alatt 750.000 SDR 750.000 SDR
Az SDR jelentése Különleges Elszámolási Jog (Special Drawing Right). 1 SDR nagyjából 420 Ft-nak felel meg, azaz nagyságrendileg 320 millió Ft-os fedezettel kell rendelkezni az ellenszolgáltatásért végzett drónos műveletek esetében.

Kérj 10% kedvezményt!

A rajtunk keresztül megkötött biztosításokra 10% kedvezményt tudsz érvényesíteni. Kérd a kódot a mellékelt formon keresztül. A kitöltést követően a megadott emailcímre küldjük a 10%-os kedvezményre feljogosító kódot.

Mit ajánlunk neked?

Amennyiben úgy látod, hogy az általad végrehajtandó művelethez drón felelősségbiztosítást kell kötnöd, akkor javasoljuk, hogy azt a Groupama biztosítónál kösd meg az alábbi gombra kattintva. Csapatunk szakértői egyhangúan gondolják azt, hogy a Groupama által kínált konstrukciók a legjobbak a piacon. A rajtunk keresztül szabadidős célú műveletekre megkötött biztosításokra 10% kedvezményt tudsz érvényesíteni az LGT663SMV kóddal.

Szabadidős célú tevékenység biztosítása

Folytasd felelősségbiztosítás kérelmed a Groupama oldalán:

Gazdasági célú tevékenység és/vagy flotta biztosítása

Az alábbi gombra kattintva töltsd le a gazdasági célú drón felelősségbiztosításhoz szükséges adatlapot és töltsd ki, majd kitöltve küld el nekünk a lenti űrlappal!

Drón felelősségbiztosítás (gazd. cél / flotta)

  • Engedélyezett fájl típusok: xlsx.

A biztosítás igénylése rendkívül egyszerű és könnyen végig vezethető, akár pár perc alatt.

Mit kínál a Groupama?*

  • Egy olyan felelősségbiztosítást, ami megfelel a jelenlegi szabályozásnak.
  • Teljeskörű védelmet (személyi sérülés, anyagi kár és jogi képviselet költségeit is térítik).
  • Érvényes biztosítást az Európai Unióban (gazdasági célú művelet esetén, csak Magyarország területi hatály is választható). 
  • Havi-, vagy éves szintű biztosítási megoldást. 
  • Egyszerű online felelősségbiztosítás igénylést. 

Amennyiben kérdésed merül fel, úgy kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a biztositas@legter.hu e-mail címen.

*A fenti információk tájékoztató jellegűek, a pontos, és teljes körű információkat a „Biztosítási termékismertető” és a „Biztosítási feltételek és ügyféltájékoztató” tartalmazza.

Kösd meg drón felelősségbiztosításod és reptess óvatosan!