Kik vagyunk?

Török Ágnes​

A Budapesti Műszaki Egyetemen közlekedésmérnöki tanulmányai során került  először kapcsolatba a légiközlekedéssel. Tanulmányai során a pilóta nélküli légijárművek légtérbe integrálásának lehetőségeiről és repülésbiztonsági hatásairól több tanulmányt és cikket publikált, később pedig szakdolgozatát és diplomamunkáját is a témából készítette.

Pályafutását az állami szektorban kezdte, ezáltal betekintést nyert a hatósági és jogalkotási folyamatokba egyaránt. 

A Légtér.hu Kft. egyik alapítójaként fontos szerepet tölt be a pilóta nélküli légijárművek biztonságos alkalmazása területén, repülésszakmai szempontból felügyeli a http://terkep.legter.hu légtérkeresőrendszer fejlesztését, valamint képzésvezetőként irányítja a vállalkozás oktatási tevékenységét.

Repülésbiztonsági elemzőként közreműködik a légterek kijelölésének folyamatában, továbbá számos egyéb légiközlekedési szakmai és repülőtéri szolgáltatás nyújtásában. 

Társadalmi szerepvállalásként a Repülő és Légisport Szövetség Jogi és Szabályzatalkotási Bizottság vezetője. 

Tuzson Gergely

2007-ben az informatikai, elektronikai és szoftverfejlesztési vállalkozását robothelikopter fejlesztéssel és gyártással bővítette. Az általa megvalósított eszközt kísérleti projektekben légi távérzékelésre alkalmazták, a távérzékelés később önálló vállalkozássá fejlődött. 

A távérzékelési és számítástechnikai vállalkozások sikeres vezetése mellett a Légtér.hu Kft. egyik alapítójaként a cég műszaki fejlesztéséért felelős. 

2015-ben elvállalta a Drónpilóták Országos Egyesületének elnöki tisztségét, később, 2018 év végén pedig felkérték a Repülő és Légisport Szövetség elnöki tisztségére, ezért elköszönt az egyesület vezetésétől. A szövetség elsősorban a kisgépes repülést és a légisportokat fogja össze, ugyanakkor elnökként kiemelten fontosnak tartja a szövetség, a piaci és állami szereplők közötti jó kapcsolatrendszer kialakítását és fenntartását.

Sándor Csaba

Építőmérnök, térinformatikai szakmérnök, geoinformatikai fejlesztő, elemző, a térinformatika gyakorlati alkalmazásának aktív előmozdítója. 20 éves térképes rendszerek tervezésében, fejlesztésében szerzett gyakorlattal és 10 éves vállalkozói múlttal rendelkezik. Életének jelenleg is része a térinformatikai fejlesztés és légi távérzékelés, melyek nagyban átfednek a Légtér.hu-ban végzett tevékenységével. 

A vállalkozás alapító tagjaként az aktuális kihívás számára a Légtér.hu térképes légtérkereső és a cég egyéb informatikai fejlesztéseinek koordinálása.