légtér.hu - uas hungary

UAS HUngary

2022 januártól az UAS Hungary a Légtér.hu csoport tagjaként végzi oktatási tevékenységét. Ennek köszönhetően bővült a Légtér.hu képzési kínálata. Az idei évtől kezdődően a videókurzusok mellett elindítottuk élő online oktatásainkat is.

Célunk, hogy a magas szakmai színvonal megtartása mellett azok számára is képzési lehetőséget nyújtsunk, akik az oktató személyes jelenlétét biztosító képzési formát részesítik előnyben.

Már jelentkezhettek az A2 távpilótavizsga felkészítőre, amely mostantól kiegészül a videókurzusunknál már jól bevált 300 kérdésből álló kérdésbankkal működő próbavizsgákkal annak érdekében, hogy hallgatóink magabiztosan vágjanak bele a vizsgába.

Új rendeletek 2021-től !

Az EU 2019/947 sz. rendelete, egységesen életbe lépett, az Unió minden tagállamában.

Helyi megfelelés

Az Európai Uniós és a vonatkozó magyar rendeleteknek, szabályoknak megfelelő felkészítés és elméleti tanfolyam.

Engedélyezett képzés

Az ITM 2021.01.01-től érvényes szabályai, illetve a PMKH Szakképzési és Felnőttképzési Főosztálya által jóváhagyott felnőttképzés.

Heti tanórák

Heti 2-3 alkalom, vagy a csoport igényei szerint gyakoribb konzultációk esténként, interaktív bemutatókkal szemléltetéssel.

Emelt szintű felkészítés

UAS Pilótákat képzünk...

Drón

Quadro- és multikopter

RC Repülő

25 kg-ig

RC Helikopter

25 kg-ig

Tanulj gyorsan, érthetően, profiktól!

A BIZOTTSÁG (EU) 2019/947 VÉGREHAJTÁSI RENDELETE (2019. május 24.) a PILÓTA NÉLKÜLI LÉGI JÁRMŰVEKKEL VÉGZETT MŰVELETEKRE vonatkozó szabályokról és eljárásokról.

NINCS KEDVED MINDENT VÉGIGOLVASNI?

NEM ÉRTED AZ ÚJ SZABÁLYOKAT?

GYORSAN SZERETNÉD ELSAJÁTÍTANI A TUDNIVALÓKAT?

Akkor a mi képzésünk
NEKED KÉSZÜLT!

ÉLŐ Online Képzéseink

Az óperenciás tengeren és a nyílt kategórián túl

5 alkalmas előadássorozat a speciális kategória üzemeltetési feltételeiről és a kiskapukről.

Az előadássorozatra A2 képesítéssel rendelkező pilóták és olyan drón üzemeltetők számára készült, akik a nyílt kategórián túl terveznek UAS-t üzemeltetni. Az előadások tematikája és formája korlátozott számú résztvevőnek tud helyet biztosítani, de a jelentkezéskor előnyt élveznek az UAS Hungary A2 tanfolyamát végzett pilóták.

Az előadások várható témakörei:

 • Az óperenciás tengeren és a nyílt kategórián túl…
 • Üzemeltetés STS-sek szerint.
 • Üzemeltetés a PDRA és a SORA irányelvek alapján.
 • Nemzetközi tapasztalatok és a hazai helyzet.

 

Az előadássorozat végén képesítés kiadására nem, csupán egy igazolás kiállítására kerül sor, amely igazolja a fenti témakörökben szerzett informális tudást.

Az előadások várhatóan naponta 1,5-2 óra időtartamúak lesznek a “szokásos” 18:00-ás kezdéssel, Discord szerveren keresztül érhetőek majd el.

A kurzus ára bruttó 158.750,- Forint.

Emelt szintű Tanfolyam A2 képesítéshez

12-15 órás intenzív tanfolyam a sikeres A2 távpilóta vizsgához

A tanfolyam Discord előadásokon keresztül kerül lebonyolításra online formában.

A Discord meghívót a számla és a visszaigazoló mail mellé csatolva kapják a jelentkezők.

A2 felkészítő tanfolyamunk témáiból:

 • UAS szabályozás az EU rendeletek szerint
 • Meteorológia
 • UAS üzemeltetés, technológiák és szabványok
 • Légtér és légiközlekedési szabályismeret
 • Kockázatok és biztonság

 

Az anyag meglehetősen nehéz, ahogy a vizsga sem egyszerű, azonban némi készséggel és a segítségünkkel gond nélkül elsajátítható.

A kurzus ára bruttó 49.530,- Forint.

A tanfolyam után...

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan zajlik a képzés?

A képzéseket Discord csatornán online formában tartjuk, a csoportokkal előre egyeztetett időpontokban, általában 18:00 vagy 19:00 kezdéssel. A témaköröktől függően 1-2 órás meetingeken keresztül. A Discord program beállításaiban és kezelésében is segítséget adunk.
A képzés Internet kapcsolat mellett akár mobil applikáción keresztül is elérhető.

Nekem is kell jogosítvány?

2021. január 01-től az EU és a magyar rendeletek szerint, minden 120g feletti távirányítású eszköz (GDPR adat rögzítésére, továbbítására képes  berendezéssel 0g felett) esetében kompetencia vizsga kötelező.

Szükségem van A1/A3 képzésre?

Mindenkinek, akár lakott területen kívül is szüksége van a kompetencia szint megszerzésére, biztosításra és a szabályok ismeretére/betartására. A tiltott repülésért akár 100.000.000 (egyszáz millió) Forint bírság is kiszabható január 01.-től.

Szükségem van A2 képzésre?

Az A2 kategória szabályai szerint már közelebb is repülhetünk emberekhez, ezért aki városi környezetben szeretné használni az UAS-t, annak bizony 500g súlyhatár felett (2023.01.01.-től majd 900g) A2 képesítéssel minimum rendelkeznie kell.

Megtanulok drónozni?

Amennyiben igényled, megtanítunk. A képzéseinknek nem ez a fő profilja, de természetesen szakembereink állnak rendelkezésedre igényeid szerint.

Néhány szóban az A2 képzésünkről….

Az A2 nyílt kategória kompetenciatanusításának megszerzése már kicsit nehezebb, mint az A1/A3. Nem csak alap dolgokkal kell tisztában lenni, de meteorológiai, repüléstani és biztonságtechnikai kérdéskörökben is az általánosnál kicsit több tudásra lesz szüksége a leendő UAS pilótának. Valljuk, hogy 3-5 óra alatt ezt a tudást nem lehet megszerezni, főként úgy, hogy a tanfolyamon résztvevő értse is miről szól egy-egy előadás és ne csak “átcsússzon” a vizsgán, hanem felelősségteljes, és az átlagnál jobban felkészült PILÓTA legyen belőle.

Éppen ezért a tanfolyamaink tematikája kicsit részletesebb a konkurenciáénál, illetve ezért is gondoltuk úgy, hogy egy csoportos online óra hasznosabb 10 offline olvasásnál. Ezidáig még nem volt olyan tanulónk (ide értve a PPL vizsgával rendelkező pilótát, vagy az évek óta repülő országos bajnokot is) aki úgy nyilatkozott volna, hogy nem szerzett hasznos és új ismereteket.

Az A2 tanfolamunk résztvevői a felsorolt témakörökben, a következő óraszámokkal számolhatnak:
 • Meteorológia ~4 óra
 • Repüléstan, légtér szerkezet ~4 óra
 • UAS működése és A2 különleges szabályozás ~2 óra
 • Kockázat és biztonság ~2 óra

Az oktatás Discord szerveren keresztül zajlik (interaktív prezentációkkal és kérdezz-felelek játékokkal), általában este 18-20:00 kezdéssel, az adott csoport igényeinek megfelelően. A lehetőségekhez mérten próbálunk rugalmasak lenni, hiszen nem csupán az “anyag leadása” a célunk, hanem annak átadása is, de ezzel egyfajta csapatépítés is megvalósításra kerül. Megmosolyogtató, ugyanakkor szívmelengető is, amikor egy-egy végzős csoport utolsó órája amolyan bankettbe/ballagásba csap át. Ismerettségek, barátságok kötődnek és nem egyszer a tananyagtól messze elkanyarodva is témázgatnak a tanulók és oktatók. A tananyagot egy A2 próbateszt zárja, illetve minden tanulónak lehetősége van egy éles, a valós környezetből kapott külföldi A2 teszt megírására is. Az eddigi tapasztalatunk az, hogy a tanfolyamot elvégzett tanulók nem csak “végigülik” a tanfolyam óráit, hanem egyre aktívabban részt is vesznek az előadásokban, így nem csak megérteni és átlátni sikerül számukra a rendszer logikáját, de szerencsére az átlagosnál több tudásanyag meg is marad a fejekben. Tanulságos látni, hogy a tanfolyam előtt és után mekkora különbségek vannak egy-egy tanuló hozzászólásaiban fórumokon, csoportokban, a különböző témakörök tekintetében.

Örömünkre szolgál, hogy eddig 100%-os mutatóval rendelkezünk (két esetet leszamítva első alkalommal sikeresek a vizsgázók) és reméljük ez így is marad. Várunk téged is egy jó hangulatú, bár egyáltalán nem könnyű tanfolyamra, ha nem csak egyedül szeretnél repülni, illetve akár a munkád, akár a hobbid miatt szükséged van az UAS A2 képesítésre!