Drónkezelő képzés

A következő Drónkezelő alaptanfolyam
online elméleti képzés időpontja:

2020. július 7. és 2020. július 9.

Drónkezelő alaptanfolyam a Légtér.hu-nál!

A Légtér.hu az Innovációs és Technológiai Minisztérium által jóváhagyott képző szervezet, képzési engedélye Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyam szervezésére terjed ki. 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a légiközlekedésről szóló 1995. évi XCVII. törvény 22. § alapján állapította meg, hogy a Légtér.hu Kft. megfelel a légiközlekedésről szóló 1995. évi XCVII. törvény légiközlekedési, valamint légiközlekedéssel összefüggő tevékenység végzésére vonatkozó követelményeknek és felhatalmazta pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyamok szervezésére.

Tanúsítvány

Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyam

A képzésben részt vevő növendékek a Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyam során átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek a drónok működtetésével kapcsolatban.

A képzés tematikája a 2020-tól alkalmazandó, drónokra vonatkozó Európai Uniós szabályozás figyelembe vételével készült.

Tekintettel a jelenlegi egészségügyi helyzetre, a képzés ideiglenesen csak távoktatási formában érhető el.

Annak érdekében, hogy a távoktatás során a képzésen részt vevő hallgatók számára lehetőség legyen az egyéni kérdések megválaszolására, ezért az online csoportok létszáma a tantermi képzéshez hasonlóan legfeljebb 15 fő.

Kinek ajánljuk a képzést?

A képzési tematikát úgy alakítottuk ki, hogy az magas színvonalon kielégítse a teljesen kezdő és a már gyakorlattal rendelkező felhasználók igényeit egyaránt. A megszerzett ismeretek magabiztos alapot nyújtanak a szakszerű és biztonságos felhasználáshoz.

Az egyes tantárgyak önállóan is értékes ismeretanyagot adnak át, ezért nem csak azok számára ajánljuk, akik pilóta nélküli légijármű kezelő tanúsítványt szeretnének szerezni, hanem azokat az érdeklődőket is várjuk a képzésünkön, akik csak egy szűkebb terület iránt érdeklődnek vagy csak frissíteni szeretnék az elméleti tudásukat.

Miben más a Légtér.hu Drónkezelő képzése?

A Légtér.hu munkatársai nem csak a pilóta nélküli légijárművek területén rendelkeznek szakmai tapasztalattal, hanem a légiközlekedés más területein is elismertek. Kollégáink légiforgalmi irányítási, széleskörű mérnöki, tervezési, térinformatikai és informatikai tudással rendelkeznek, így tudatában vannak azzal, hogy milyen ismeretekkel kell a drónfelhasználóknak rendelkezniük ahhoz, hogy az általuk távvezetett vagy felügyelt drónok biztonságosan közlekedhessenek a légtérben.

Elméleti oktatás

Az elméleti oktatást jelenleg online formában, 60 perces tantárgyakra bontva tartjuk meg az alábbi felosztásban:

AzonosítóTantárgy
LAWJogi környezet
SAFRepülésbiztonsági alapismeretek
ANSLégiforgalmi alapismeretek
NAVHelymeghatározás, navigáció, feladatmeghatározás
METMeteorológiai alapismeretek
UAVPilóta nélküli légijármű alapismeretek
ADNAerodinamikai alapismeretek
OPSOperatív eljárások
HUMEmberi tényező
DATAdatvédelem, személyiségi jogok

A képzésre jelentkezésnek előfeltétele nincs, a tantárgyak tetszőleges sorrendben teljesíthetők.

Elméleti vizsga

Minden tantárgy egy 10 kérdéses feleletválasztós vizsgával zárul, amelynek teljesítésére az online órákon való részvételt követően van lehetőség. A vizsgákra előre egyeztetett időpontban tudunk lehetőséget biztosítani.

A hallgatók a vizsgákkal kapcsolatos további tájékoztatást az órákon kapják meg.

Elméleti képzés árak

Az egyes tantárgyak online képzési díja bruttó 15.500 Ft.

A képzés ára az alábbiakat tartalmazza:

  • a képzésen való részvételt távoktatás keretében,
  • jegyzetet,
  • a vizsga díjat és
  • egy pótvizsgázási lehetőséget.

Szimulátoros oktatás

Az elméleti vizsga sikeres teljesítését követően szimulátoros, valamint gyakorlati képzés következik. 

A szimulátoros modul teljesítéséhez jelenleg csak egyéni felkészülés útján van lehetőség, ajánljuk az AeroSIM RC Szimulátor programot, amely megvásárolható a Légtér.hu-nál, az alábbi elérhetőségen: AeroSIM RC Szimulátor.

Az egyéni felkészülés a Szimulátor program tréning program segítségével történik, amelynek befejezését követően nyílik lehetőség a vizsgára. A program beállításához és a kezdeti lépések megtételéhez a Légtér.hu által biztosított oktatóanyag nyújt segítséget.

Szimulátoros vizsga

A felkészülést követően az AeroSIM RC Szimulátor szoftveren szimulátoros vizsgát kell tenni. A  vizsga előre egyeztetett időpontban személyes úton történik.

Szimulátoros vizsga díja

A szimulátoros vizsga díja bruttó 6.350 Ft

Gyakorlati oktatás

A tanúsítvány megszerzéséhez gyakorlati vizsga teljesítse is szükséges. A Légtér.hu lehetőséget biztosít merevszárnyú, multirotoros és forgószárnyú drónokkal történő gyakorlásra egyaránt.

A gyakorlat időtartama a képzési kézikönyvben szereplő tematika szerint 2*6 óra, azonban azok számára, akik megfelelő gyakorlattal rendelkeznek és erről nyilatkozatot tesznek, a gyakorlati képzés elvégzése nélkül vagy ennél rövidebb idő alatt is vizsgára bocsáthatók. 

Gyakorlati oktatás árak

A teljes, 2 *6 órás gyakorlati oktatás díja bruttó 158.750 Ft, amely tartalmazza a gyakorlati vizsga díját is. 

Gyakorlati vizsga díja

A gyakorlati vizsga díja, amennyiben a hallgató nem vesz részt gyakorlati oktatáson, bruttó 19.050 Ft. 

Képzési és vizsgaidőpontok

A következő online elméleti órák 2020. július 7-én és július 9-én kerülnek megtartásra, az alábbi órarend szerint.

Elméleti képzési időpontok

 2020.07.07.2020.07.09.
9:00 – 10:00LAWSAF
10:15 – 11:15ANSADN
11:30 – 12:30NAVMET
SZÜNET
14:00 – 15:00OPSDAT
15:15 – 16:30UAVHUM

Elméleti vizsga időpontok

A tantárgyankénti elméleti vizsgákra a képzést követő hetekben, előre egyeztetett időpontban nyílik lehetőség.

Gyakorlati képzés és vizsga időpontok

A gyakorlati képzés és vizsga időpontja a későbbiekben kerülnek meghirdetésre.

Korábban szerzett tapasztalat beszámítása, jóváírása

Más képző szervezetnél megszerzett tapasztalatot különbözeti vizsga sikeres teljesítése esetén számítunk be.  A beszámítás minden esetben egyéni elbírálás útján történik.

A különbözeti vizsgához kérje árajánlatunkat.

Azon hallgatók részére, akik az elméleti, szimulátoros és gyakorlati képzés elvégzését követően sikeres vizsgákat tettek, Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyamot elvégző  tanúsítványt állítunk ki.

A képzés érvényessége, EU-s szabályozás

2020. december 31-től az Európai Uniós drónszabályozás kötelezően alkalmazandó lesz az Európai Unió tagállamaiban, ezáltal Magyarországon is. A Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyam képzési tematikáját és a tanterv összeállítását az Európai Uniós keretszabályozásnak megfelelően állítottuk össze, így még az új szabályozás hatályba lépése előtt lehetőséget biztosítunk a felhasználók számára, hogy felkészüljenek az új jogszabályi környezetre.

Azon hallgatóink számára, akik sikeresen elvégzik a  Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyamot, a magyar kiegészítő jogszabály megjelenését követően egy ingyenes felkészítő képzést nyújtunk az EU-s szabályozás szerinti A1 alkategóriához tartozó kompetenciatanúsítvány sikeres megszerzéséhez. A tanfolyamot az aktuális egészségügyi helyzettől és ajánlásoktól függően tantermi vagy távoktatás keretében tartjuk meg.

A Légtér.hu által oktatott tantárgyak az A1 alkategóriához tartozó követelményeket teljesen, az A2 alkategóriához tartozókat pedig részben fedik le, az alábbi táblázat szerint:

Európai Uniós keretszabályozásban foglalt tantárgyakLégtér.hu által oktatott tantárgyak
RepülésbiztonságRepülésbiztonsági alapismeretek
LégtérkorlátozásokJogi környezet, Légiforgalmi alapismeretek
Légiközlekedés szabályozásaJogi környezet
Emberi teljesítőképességEmberi tényező
Operatív eljárásokHelymeghatározás, navigáció, feladatmeghatározás
UAV általános ismeretekPilóta nélküli légijármű alapismeretek, Aerodinamikai alapismeretek
Adatvédelem, személyiségi jogokAdatvédelem, személyiségi jogok
BiztosításJogi környezet
VédelemJogi környezet
Meteorológia (kiegészítő képzés – részben)Meteorológia
UAS teljesítőképesség (kiegészítő képzés – részben)Helymeghatározás, navigáció, feladatmeghatározás
Kockázatelemzés (kiegészítő képzés)Repülésbiztonsági alapismeretek

Hogyan tudok jelentkezni?

Jelentkezni e-mailben a legter@legter.hu e-mail címen lehet.

Jelentkezést követően díjbekérőt állítunk ki, annak kiegyenlítését követően történik meg  regisztráció.

Az online órákhoz történő csatlakozás linkje a képzés előtti napon kerül megküldésre a regisztráció során megadott e-mail címre.

Egyéni igényekre szabott képzéseink

A Légtér.hu széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik a drónfelhasználás területén. Cégünk a fentiekben foglalt általános ismeretek átadását nyújtó oktatáson túl vállalja az iparágspecifikus képzések megszervezését és lebonyolítását a polgári felhasználás számos területén. 

Vállaljuk továbbá a vállalkozások számára szakmai képzésekhez, továbbképzésekhez szükséges tananyag kidolgozását és az oktatás megtartását, kis és nagy csoportos foglalkozás keretében egyaránt.

További információk

A Légtér.hu aktívan tevékenykedik a légiközlekedés biztonságának javítása érdekében, képzési tematikánk is ennek jegyében került kidolgozásra, továbbá figyelembe vettük a hatályos hazai és a 2020-tól alkalmazandó Európai Uniós vonatkozó jogszabályokat. Ameddig nem jelenik meg a pilóta nélküli légijárművek működtetésével kapcsolatos, valamint a képző szervezetekre és a képzési tematikára vonatkozó jogszabály, addig a képzés elvégzése nem váltja ki az eseti légtér igénylését, illetve nem feleltethető meg automatikusan, a későbbiekben hatályba lépő jogszabályok által meghatározott képesítésnek, beleértve az EU szabályozás szerinti kompetenciatanúsítványt.

A képzéssel kapcsolatos további kérdéseket és egyedi árajánlatok kérését a legter@legter.hu e-mail címen várjuk.

SimplePay vásárlói tájékoztató