Drónkezelő képzés

Drónkezelő alaptanfolyam a Légtér.hu-nál!

A Légtér.hu az Innovációs és Technológiai Minisztérium által jóváhagyott képző szervezet, képzési engedélye Pilóta nélküli légijármű kezelő alaptanfolyam szervezésére terjed ki. A képzést elvégző hallgatók részére a sikeres vizsgákat követően tanúsítványt állítunk ki.

Miről szól a képzés?

A képzésben részt vevő növendékek a Pilóta nélküli légijármű kezelő tanfolyam során átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek a drónok működtetésével kapcsolatban.

A képzés tematikája a 2020-tól alkalmazandó, drónokra vonatkozó Európai Uniós szabályozás figyelembe vételével készült.

Kinek ajánljuk a képzést?

A képzést úgy alakítottuk ki, hogy az magas színvonalon kielégítse a teljes kezdő és a már gyakorlattal rendelkező felhasználók igényeit egyaránt. A megszerzett ismeretek magabiztos alapot nyújtanak a szakszerű és biztonságos felhasználáshoz.

Az egyes blokkok önállóan is értékes ismeretanyagot adnak át, ezért nem csak azok számára ajánljuk, akik pilóta nélküli légijármű kezelő tanúsítványt szeretnének szerezni, hanem azokat az érdeklődőket is várjuk, akik csak egy szűkebb terület iránti érdeklődnek vagy csak frissíteni szeretnék az elméleti tudásukat.

Miben más a Légtér.hu Drónkezelő képzése?

A Légtér.hu munkatársai nem csak a pilóta nélküli légijárművek területén rendelkeznek szakmai tapasztalattal, hanem a légiközlekedés más területein is elismertek. Kollégáink légiforgalmi irányítási, széleskörű mérnöki, tervezési, térinformatikai és informatikai tudással rendelkeznek, így tudatában vannak azzal, hogy milyen ismeretekkel kell a drónfelhasználóknak rendelkezniük ahhoz, hogy az általuk vezérelt vagy felügyelt drónok biztonságosan közlekedhessenek a légtérben.

Mire terjed ki a képzés?

Elméleti oktatás

AzonosítóTantárgy
LAWJogi környezet
SAFRepülésbiztonsági alapismeretek
ANSLégiforgalmi alapismeretek
NAVHelymeghatározás, navigáció, feladatmeghatározás
METMeteorológiai alapismeretek
UAVPilóta nélküli légijármű alapismeretek
ADNAerodinamikai alapismeretek
OPSOperatív eljárások
HUMEmberi tényező
DATAdatvédelem, személyiségi jogok

Az elméleti tantárgyakat 4 blokkban, 4 időpontban tartjuk, amelyeket külön időpontokban hirdetünk meg. A képzésre jelentkezésnek előfeltétele nincs, a tantárgyak tetszőleges sorrendben teljesíthetők. Minden tantárgy írásbeli vizsgával zárul, amelynek teljesítésére az egyes blokkok végén, vagy előre egyeztetett időpontban személyesen van lehetőség.

Az egyes tantárgyak az alábbi felosztásban hallgathatók:

Blokk 1LAW
ANS
Blokk 2UAV
NAV
Blokk 3HUM
ADN
MET
Blokk 4OPS
DAT
SAF

Az egyes blokkok képzési díja bruttó 44.450 Ft.

A képzés ára tartalmazza a képzésen való részvételt, a vizsga díjat, valamint egy pótvizsgázási lehetőséget.

Szimulátoros oktatás

Az elméleti vizsga sikeres teljesítését követően szimulátoros, valamint gyakorlati képzés következik. 

A szimulátoros modul teljesítéséhez az egyéni felkészülést ajánljuk az AeroSIM RC Szimulátor program segítségével, amely megvásárolható a Légtér.hu-nál: AeroSIM RC Szimulátor

Tantermi szimulátoros képzéshez kérje egyedi árajánlatunkat.

A szimulátoros vizsga díja bruttó 6.350 Ft.

Gyakorlati oktatás

A gyakorlati képzés kisméretű multirotoros pilóta nélküli légijárművek segítségével történik. A gyakorlat időtartama a képzési tematika szerint 2*6 óra, azonban azok számára, akik megfelelő gyakorlattal rendelkeznek és erről nyilatkozatot tesznek, a gyakorlati képzés elvégzése nélkül vagy ennél rövidebb idő alatt is vizsgára bocsáthatók.

A gyakorlati oktatás díja bruttó 158.750 Ft, amely tartalmazza a gyakorlati vizsga díját is.

A gyakorlati vizsgán való részvétel és annak sikeres teljesítése a képzés elvégzéséhez  abban az esetben is szükséges, ha a növendék a helyszíni gyakorlati oktatáson nem vagy csak annak egy részén vett részt.

A gyakorlati vizsga díja önálló felkészülés esetén bruttó 19.050 Ft.

 

Korábban szerzett tapasztalat beszámítása, jóváírása

Más képző szervezetnél megszerzett tapasztalat beszámításának feltétele egy különbözeti vizsga sikeres teljesítése, amely a jóváírni kívánt témaköröket fedi le. 

A beszámítás minden esetben egyéni elbírálás útján történik.

Hogyan tudok jelentkezni?

Jelentkezni a honlapon keresztül vagy e-mailben a legter@legter.hu e-mail címen lehet.

Jelentkezést követően díjbekérőt állítunk ki, annak kiegyenlítését követően történik meg  regisztráció.

Egyéni igényekre szabott képzéseink

A Légtér.hu széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik a drónfelhasználás területén. Cégünk a fentiekben foglalt általános ismeretek átadását nyújtó oktatáson túl vállalja az iparágspecifikus képzések megszervezését és lebonyolítását a polgári felhasználás számos területén. 

Vállaljuk továbbá a vállalkozások számára szakmai képzésekhez, továbbképzésekhez szükséges tananyag kidolgozását és az oktatás megtartását, kis és nagy csoportos foglalkozás keretében egyaránt.

További információk

A Légtér.hu aktívan tevékenykedik a légiközlekedés biztonságának javítása érdekében, képzési tematikánk is ennek jegyében került kidolgozásra, továbbá figyelembe vettük a hatályos hazai és a 2020-tól alkalmazandó Európai Uniós vonatkozó jogszabályokat. Ameddig nem jelenik meg a pilóta nélküli légijárművek működtetésével kapcsolatos, valamint a képző szervezetekre és a képzési tematikára vonatkozó jogszabály, addig a képzés elvégzése nem váltja ki az eseti légtér igénylését, illetve nem feleltethető meg automatikusan, a későbbiekben hatályba lépő jogszabályok által meghatározott képesítésnek.

A képzéssel kapcsolatos további kérdéseket és egyedi árajnátok kérését a legter@legter.hu e-mail címen várjuk.