Összekötnéd a drónok iránti érdeklődésedet a környezetvédelemmel? Végezd el a Növényvédelmi drónpilóta alapképzést!

A precíziós mezőgazdaság villámgyorsan fejlődő területe: a monitoring és permetező drónok használata nemcsak mérnököket, hanem középfokú, technikusi szintű munkaerőt is igényel.

Mit kell tudnod a Növényvédelmi drónpilóta alapképzésről?

Az elméleti alapozást követő gyakorlati oktatást is tartalmazó Növényvédelmi drónpilóta alapképzésen megtanulod a mezőgazdaságban használható, más eszközökkel nehezen megközelíthető területeket is elérő drónok irányítását, így hatékonyan és környezetbarát módon vehetsz részt a növényvédelmi munkában. A sikeres, Nébih által jóváhagyott vizsgához a növényvédelmi alapismeretek mellett a légiközlekedési előírásokat is ismerned kell.

Bemeneti feltételek:

Növényvédelmi drónpilóta alapképzésre jelentkezhetsz, ha: 

  • van pilóta nélküli légijármű irányítói igazolványod, 
  • elvégezted a 80 órás növényvédelmi alaptanfolyamot (zöld könyv),
  • rendelkezel B kategóriás jogosítvánnyal,
  • van érettségi bizonyítványod vagy Mezőgazdaság és erdészet vagy Gépészet vagy Specializált gép- és járműgyártás vagy Informatika és távközlés ágazatokban szerzett középfokú szakmai végzettséged. 

A pilóta nélküli légijármű irányítói igazolványt is megszerezheted nálunk. Ha az Integrált növényvédelmi drónpilóta képzésre jelentkezel, 10% kedvezménnyel végezheted el a két, egymásra épülő tanfolyamot.A 80 órás növényvédelmi alaptanfolyam helyéről és időpontjáról tájékoztatást adunk, illetve jelentkezhetsz hozzánk a pilóta nélküli légijármű irányítói igazolvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamra is.  

Jelentkezés:

Ha minden bemeneti feltételnek megfelelsz, itt jelentkezhetsz a Növényvédelmi drónpilóta, illetve a pilóta nélküli légijármű irányítói igazolványt is adó, Integrált növényvédelmi képzésre: https://oktatas.legter.hu/products/course/novenyvedelmi-dronpilota-kepzes 

 

A Növényvédelmi drónpilóta képzésen

  • szakmailag elismert oktatóktól tanulhatsz.
  • online visszanézhető tananyagok segítenek a tanulásban.
  • UAS üzemeltetést, permetező drónokkal kapcsolatos ismereteket, térinformatikát, agrometeorológiát sajátíthatsz el.
  • a legmodernebb ipari gépekkel szerezheted meg gyakorlati tudásod. 
  • ingyenes konzultáción ismertheted meg a legális drónos permetezés feltételeit.  

Elmélet:

A növényvédelmi drónpilóta alapképzés elméleti részét kötöttségek nélkül, a saját tempódban sajátíthatod el, köszönhetően annak, hogy az oktatásokat videós kurzusok formájában biztosítjuk hallhatóink számára.

Gyakorlat:

A kiscsoportos foglalkozásokon DJI típusú gépekkel, gyakorlott drónpilóták vezetésével a saját tempódban haladva gyakorolhatod be az elméleti oktatáson tanultakat. 

A gyakorlati oktatás helyszíne: Hajmáskér repülőtér és Hatvan. Megfelelő csoportlétszám esetén kihelyezett gyakorlatot is szervezünk. 

A Növényvédelmi drónpilóta képzés időtartama:

Elmélet:

Növényvédelmi drón alapismeretek: 46 óra

Agrometeorológiai alapismeretek: 24 óra

Térinformatikai alapismeretek: 36 óra​

Gyakorlat: 17 óra

Vizsgagarancia:

Oktatási módszerünk sikerességét igazolja, hogy hallgatóink többsége elsőre levizsgázik, ezért egyedülálló vizsgagaranciát vállalunk: ha nem sikerül a vizsgád, az első ismétlés díját mi álljuk. 

Vizsga után:

Ahhoz, hogy legális növényvédelmi drónpilóta lehess, műveleti és szükség esetén LUC engedélyre is szükséged lesz. Ezek megszerzésében is segítünk, további információt az alábbi oldalon találsz: 

https://legter.hu/szolgaltatasaink/specialis-kategoriaju-muveletek-engedelyei/ 

Ha komolyan veszed a képzést, szinte biztos, hogy – alkalmazottként vagy vállalkozóként – megtalálod a helyed ebben az új, piacképes szakmában. 

Milyen feladatokat látsz el növényvédelmi drónpilótaként?

A Növényvédelmi drónpilóta szakképesítés megszerzésével növényvédelmi kezeléseket végző drónpilótaként – felsőfokú növényvédelmi végzettséggel rendelkező szakirányító felügyelete mellett – növényvédelmi monitoringozást és növényvédelmi kezeléseket végzel drónnal különböző mezőgazdasági kultúrákban és lakott területen lévő zöldfelületeken. A kezelendő terület térképén megtervezed a kezeléseket, felmérve és figyelembe véve a repülésre jelentett kockázatokat, majd beprogramozod a repülési útvonalat. A kezelések céljának megfelelő beállításokat alkalmazod, a növényvédő szerek és a kezelésükben rejlő emberi és környezeti kockázatokat ismerve részt veszel a permetlé bekeverésében, irányítod a tartály feltöltését. A kezelés végeztével gondoskodsz a hulladékok, maradékok, szennyezett eszközök megfelelő kezeléséről, a gép tisztításáról, illetve rendszeres karbantartásáról.

Reméljük, hamarosan találkozunk képzésünkön!