Fény-Tér-Kép 2022

Idén március végén került megrendezésre a GeoIQ Imaging Kft. rendezvénye, a Fény-Tér-Kép 2022. A kétnapos eseményre látogatók számos előadást hallgathattak távérzékelés, képfeldolgozás, fotogrammetria, térinformatika és kapcsolódó témakörökben. Az eseményen mi is előadtunk a speciális kategóriájú UAS-műveletek témakörében.

Fénykép, Térkép, Fény-Tér-Kép

Március 24-én és 25-én került megtartásra a Fény-Tér-Kép konferencia, amelyet idén a Balatoni Limnológiai Kutatóintézetben rendeztek meg. A konferencia eredeti témája a távérzékelés, fotogrammetria, képfeldolgozás és térinformatika volt, de a drónok egyre szélesebb körű alkalmazásának köszönhetően a témák között már évek óta helyet kap a drónszabályozás és a dróntechnológiában rejlő lehetőségek kiaknázása is.

Kíváncsi vagy, hogy miről szól ez az esemény? Ha igen, akkor itt megtekintheted a programot és lehet, hogy jövőre már te is az érdeklődők között leszel: Fény-Tér-Kép 2022 program

A Drón szabályozás nem újdonság

A konferencia résztvevőinek a drónszabályozás téma nem volt újdonság, hiszen már évek óta mi, a Légtér.hu is aktív szereplői vagyunk az eseménynek. Az idei évben a szabályozás témán belül azt mutattuk be a hallgatóságnak, hogy hol vannak a nyílt kategória határai, mikor nem tartozhat az UAS művelet nyílt kategóriába, illetve milyen lehetőségei vannak azoknak az UAS üzembentartóknak, akiknek a tevékenysége a speciális kategóriába sorolható.

Az előadás során bemutattuk, hogy mikor és kinek érdemes műveleti engedélyért vagy LUC-ért folyamodni, valamint hogy milyen feltételeket kell teljesíteni az engedélyek megszerzéséhez.

Jövőre is megyünk

Az előadás után ezúttal is jóhangulatú beszélgetésekben elemeztük a jelenlegi helyzetet, illetve igyekeztünk mindenki számára egy-egy hasznos tanácsot adni a drónszabályok betartása érdekében.

Reméljük, hogy legközelebb is találkozunk a következő Fény-Tér-Kép konferencián.

Légtér.hu Kft.

Share on facebook
Share on linkedin