A2 távpilóta vizsga felkészülés

A2 távpilóta vizsgát szeretnél tenni? Így tudsz felkészülni!

Az A2 távpilóta vizsgára való felkészülésre ma már több lehetőség is van. Cikkünkben körbejárjuk, hogy miért lehet erre szükség és, hogy hogyan vághatsz bele a felkészülésbe.

Miért van szükség az A2 távpilóta vizsgára?

Egy éve került bevezetésre az Európai Uniós és a magyar drónszabályozás, amelyek többek között rögzítik, hogy a távpilótáknak az UAS-művelettől függően milyen tudással és kompetenciával kell rendelkezniük., illetve hogy hol és hogyan kell vizsgát tenniük. 

Már egy 250 grammnál nagyobb tömegű drónt kezelő távpilótának is A1/A3 vizsgával kell rendelkeznie, de ha lakott területen szeretnél drónozni, akkor nagy valószínűséggel A2 kompetencia-tanúsítványra is szükséged lesz.

A2 vizsgára azoknak a drónosoknak lesz szüksége, akik a nyílt műveleti kategórián belül hajtanak végre műveletet az alábbi feltételek betartása mellett: 

  • 2 kg maximális felszállótömegnél (MTOM) kisebb osztálybesorolás nélküli UA-val repül, külső személyektől legalább 50 méter közelségben (2022.12.31-ig) vagy 
  • 4 kg maximális felszállótömegnél (MTOM) kisebb C2 osztályjelzésű UA-val repül, külső személyekhez akár 5 méteres közelségben

Például egy DJI MAVIC 3-as drónnal városfilmezés. <-

Fontos: Az A2 vizsgán való részvételhez az A1/A3 kompetencia-tanúsítvány mellett önálló gyakorlat meglétéről szóló nyilatkozatra is szükséged lesz.

Miről szól az A2 drón vizsga?

Az A2 vizsgán, ahogyan azt a szabályozás rögzíti, három témakörből kell bizonyítani a megszerzett tudást egy személyes megjelenésű, számítógépes vizsgán a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpontnál. Azok, akik A1/A3 vizsgát tettek itthon, már ismerik a folyamatot. A három témakör, amelyből fel kell készülni: 

  • Meteorológia 
  • UAS repülési teljesítménye 
  • Földi kockázatok technikai és operatív jellegű csökkentése 

Ezekből a tárgyakból a 30 perces vizsgán 30 feleletválasztós kérdésből legalább 23-at helyesen kell megválaszolnia a vizsgázónak.

Készülj fel velünk az A2 vizsgádra!

Az A2 vizsgára való felkészülésre oktatási felületünkön elérhető anyagainkat ajánljuk neked, mert: 

  • kimondottan a jogszabályoknak és a vizsgakövetelményeknek megfelelően készítünk fel, 
  • lényegretörő és érthető kurzusokon keresztül tudsz felkészülni, 
  • dönthetsz, hogy videó kurzust vagy élő online felkészítése választasz, 
  • hozzáférhetsz a 300 kérdésből álló tesztvizsgákhoz, 
  • hallgatótársaiddal és oktatóinkkal is megbeszélheted felmerült kérdéseidet, 
  • garanciát vállalunk a képzési anyagunk sikerességére

Hogyan készítünk fel a Légtér.hu oktatási felületén?

2021 tavaszán indított oktatási felületünkön több, főleg távpilótáknak összeállított kurzus között megtalálható az A2 drón vizsgára felkészítő kurzusunk is, amelyet már két formában is elérhetsz: 

Tartalmuk tekintetében jelentős különbség nincs, hiszen minden esetben a jogszabályok által megjelölt témaköröket dolgoztuk fel. A  lényeges különbség az oktatóval való kommunikációban rejlik.

A2 vizsgafelkészítő videós kurzus a Légtér.hu-nál

Videós vizsgafelkészítő kurzusunk 3 db lényegretörő videót tartalmaz, amelyben az oktatók kizárólag a vizsgán is felmerülő kérdésekre épített tananyagot mutatják be. Ennek a fajta felkészülésnek a legnagyobb előnye az, hogy teljes mértékben te osztohatod be az idődet, így nem kell másokhoz alkalmazkodnod a tanulás során. Ez egyaránt kedvez azoknak, akik gyorsan szeretnének haladni és azoknak is, akik inkább a megfontolt felkészülést részesítik előnyben. 

A kurzuson belül beszélgetési felület teszi lehetővé, hogy a hallgatók hozzászólásokon keresztül megoszthassák egymással gondolataikat és felmerült kérdéseiket. 

A2 élő vizsgafelkészítő a Légtér.hu-nál

Webinár jellegű,  élő felkészítőnk során előre meghatározott dátumokon és időpontokban tartjuk meg az előadásokat. Ez a kurzus kifejezetten azok számára ajánlott, akiknek nem okoz gondott az időbeni kötöttség és szeretnék élő formában hallgatni az előadásokat, illetve beszélgetni, kérdezni a témakörökről az oktatóval. 

Az oktatás hétfőtől péntekig a késő délutáni és kora esti órákban zajlik, amit kis létszámú csoportoknak tartunk a gyors és eredményes felkészülés érdekében.

Próbavizsga az A2 drón vizsgára a Légtér.hu-nál

Oktatási felületünkön létrehoztunk egy több, mint 300 kérdésből álló kérdésbankot, amelyet tesztvizsga rendszerünkben érhetsz el. A tesztek segítségével korlátlan alkalommal gyakorolhatsz a vizsgára. A három témakörre épülő próbavizsga minden hallgatónk számára elérhető függetlenül attól, hogy az A2 vizsgafelkészülés milyen formáját választják.

Garancia a vizsgádra, ha nálunk készülsz

Bízunk oktatási anyagaink és tesztvizsga rendszerünk eredményességében, éppen ezért garanciát vállalunk első vizsgádra. Amennyiben minden tárgyból teljesítesz 3 db 80%-os tesztet és ennek ellenére nem sikerülne az első vizsgád, visszaadjuk neked a vizsgadíjat. 

Készülj fel nálunk és indulj magabiztosan az A2 távpilóta vizsgára!

Légtér.hu