Modellreptér program

Cégünk a Modellreptér program keretében a Drónpilóták Országos Egyesületével együttműködve támogatja a modellező közösségek működését. A program a pilóta nélküli légijárművekre vonatkozó átfogó szabályozás hatályba lépéséig a hobbipilóták számára már meglévő és új modellrepterek létrehozásában nyújt segítséget, megteremtve ezzel a legális tevékenység lehetőségét.

A modellreptér program keretein belül térítésmentesen vállaljuk azon egyesületek és közösségek légtérigényléseivel kapcsolatos ügyintézés teljeskörű lebonyolítását, akik részt vesznek ebben a programban.

A programban való részvétel feltételei:

10 fő nyilatkozata arról, hogy a felhasználók az adott légtérben pilóta nélküli légijárművel rendszeresen hobbi és szabadidő eltöltése céljából repülnek

az igényelt időszakban legalább kétszeri eseti légtér aktiválás

szükség szerint az eseti légtér kijelölésében érintett repülőtér üzemben tartónak vagy a légiforgalmi szolgáltatónak a hozzájárulásának beszerzése (azokban a légterekben, ahol a Hungarocontrol az illetékes légiforgalmi szolgáltató, cégünk vállalja a véleményének beszerzését)

légteret igénybe vevő felhasználók nyilatkozata a felelősségbiztosítás meglétéről

örömmel vesszük, ha cégünket honlapjukon vagy Facebook oldalukon támogatóként feltüntetik

Az eseti légtér kijelöléséhez szükséges feltételek:

az igényelt eseti légtér oldalhatárai lehetőleg WGS 84 rendszerben megadva

az igényelt eseti légtér felső határa

napnyugtán túl történő működés esetén annak jelzése

egy légtérigénylő felelős személy neve, aki üzemidőben telefonon elérhető, ez a személy felelős a légtérben a légiforgalom szervezéséért felelős teendőkért (az eseti légtér aktiválása és lemondása)

a légtérigénylő meghatalmazása az ügyintézéshez

A program keretein belül a Légtér.hu díjmentesen az alábbiakat vállalja:

az eseti légtér igényléseket a megállapodást követően néhány napon belül megkezdjük

az igényelt eseti légtereket 30 naponként automatikusan meghosszabbítjuk

szükség szerint a biztonsági felmérést elkészítjük

az eseti légtér kijelöléséről értesítést küldünk

a tevékenységet érintő jogszabály változásokkal kapcsolatosan tájékoztatót küldünk

Fontos tudni, hogy az egyesületek illetékmentességben részesülnek, azonban a szakhatósági eljárási díjak (pl. környezetvédelmi szempontból korlátozott légtér igénybevételéhez szükséges kérelem szakhatósági díja) megfizetése alól nem mentesülnek, az ilyen jellegű költségeket a közösségek és az egyesületek helyett nem tudjuk átvállalni.

A modellreptér program keretein belül kizárólag a hobbi és szabadidő eltöltésének céljából igényelt eseti légterekkel kapcsolatos ügyintézés lebonyolítását vállaljuk térítésmentesen. A programban nem vehetnek részt azok a személyek és gazdasági társaságok, akik az eseti légtérben sport,- valamint magáncéltól eltérő, haszonszerzésre irányuló tevékenységet folytatnak.

További információért és a programban való részvételhez a legter@legter.hu email címen várjuk a megkereséseket.

Copyright © Légtér.hu Kft.